Optimizarea constructala a celulelor fotovoltaice

Incarcat la data: 04 Noiembrie 2014

Autor: Vasile Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 401 kb

Celulele fotovoltaice apartin de un domeniu tehnologic si de cercetare in stransa legatura cu celulele solare, convertind direct energia solara in electricitate. Datorita cererii in crestere a unor surse curate de energie, fabricarea acestor cellule fotovoltaice a cunoscut o expansiune considerabila in ultimii ani.

Productia de celule fotovoltaice s-a dublat la fiecare doi ani, crescand cu aproximativ 48 de procente in fiecare an, incepand din 2002, devenind tehnologia energetica cu cea mai rapida dezvoltare. La sfarsitul anului 2007, conform unor date preliminare, productia cumulative globala era de 12400 MW.

Celulele fotovoltaice sunt cel mai bine cunoscute ca o metoda de a genera energie solara, folosind celule solare impachetate in module fotovoltaice, de obicei conectate electric in vectori fotovoltaici solari pentru a converti energia de la soare direct in electricitate. Pentru a explica mai usor panoul solar fotovoltaic: fotoni provenind din lumina de la soare ciocnesc electronii din nivelurile de energie mai ridicate, creand electricitate.

Termenul fotovoltaic denota modul operational al unei fotodiode, in care curentul prin dispozitiv se datoreaza in intregime energiei luminoase. Prin urmare toate dispozitivele fotovoltaice sunt tipuri de fotodiode.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Optimizarea constructala a celulelor fotovoltaice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ELECTROTEHNICAOPTIMIZARELABORATOAREcelule fotovoltaice
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...