Masurarea temperaturii folosind termocupluri si etalonarea termocuplurilor

Incarcat la data: 17 Decembrie 2009

Autor: b

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 176 kb

1 (1 review)

Termocuplul reprezinta un mijloc de masurare a temperaturii, cu o raspandire larga in industrie si cercetarea stiintifica, acolo unde temperatura constituie cauza si efectul diferitelor procese. Larga raspandire a acestui mijloc de masurare a temperaturii este conditionata de avantajele pe care le ofera in comparatie cu alte mijloace de masurare a temperaturii, si anume: are o constructie relativ simpla si un pret scazut; asigura masurarea temperaturii intr-un interval foarte mare (-200…3000oC); poate fi conectat la diferite dispozitive indicatoare, inregistratoare, semnalizatoare sau de comanda; poate fi folosit si la masurarea temperaturii aerului sau a gazelor, sau a oricarui alt mediu care nu radiaza o cantitate suficienta de energie ca sa poata fi masurata prin metodele pirometriei optice; permite masurarea temperaturii la distanta.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Masurarea temperaturii folosind termocupluri si etalonarea termocuplurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FIZICALABORATORaparate de masurare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan