Verificarea Legii Lui Balmer

Incarcat la data: 21 Decembrie 2010

Autor: Cocioban Iulian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

In cadrul acestei lucrari se vor determina lungimile de unda ale liniilor spectrale din seria Balmer a hidrogenului iar apoi se vor compara acestea cu lungimile de unda calculate teoretic cu relatia: cu R= 109677,58 cm constanta lui Rydberg pentru hidrogen.


Conform teoriei cuantice a atomului (fundamentata de Niels Bohr, Louis de Broglie, Werner Heisenberg, etc.) electronii optici (de valenta) se afla in atom numai in anumite stari, numite stari stationare.


Prin absorbtie de energie (excitare) electronii trec dintr-o stare stationara cu energie mai mica intr-o stare stationara cu energie mai mare.


Revenirea se face prin cedarea acestei energii, deci prin emiterea de cuante de energie de marime h, (unde h este constanta lui Planck, iar  frecventa radiatiei emise). Radiatia emisa apare in campul vizual al unui spectroscop sub forma de linii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Verificarea Legii Lui Balmer". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VERIFICAREAlaborator fizicabalmer
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan