Oceanografia - Relieful submarin (.ppt)

Incarcat la data: 27 Mai 2013

Autor: Stf Eduard

Pret: 80 credite

Numar pagini: 25

Tip fisier: zip

Marime fisier: 364 kb

Oceanografia se ocupa cu descrierea si interpretarea fenomenelor legate de apa marilor dar si de cuvetele in care aceasta se gaseste.

Are ca obiect de studiu cunoasterea legilor si mecanismelor ce guverneaza aceste fenomene, sau mai pe scurt se ocupa cu proprietatile fizico-chimice si cu dinamica apelor oceanului planetar.

Oceanografia este cunoscuta si sub numele de hidrologie sau hidrografie marina.

Hidrologia marina  se ocupa cu studiul apelor oceanice, dicalitativ (proprietatile fizice, chimice, biologice) si cantitativ (formare, miscare, repartitie),  dar totodata si de natura (salmastra, sarata).

Hidrografia marina ocupa cu descrierea geometrica a contactului dintre hidrosfera marina si litostera (tarmuri, repartitia adancimilor).
 
Masuratorile efectuate de hidrografi se refera la maree si curenti, fiind necesare navigatiei.
Oceanografia are trei ramuri :    
- oceanografia fizica;
- oceanografia chimica;
- oceanografia biologica.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Oceanografia - Relieful submarin (.ppt)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORoceanografielaboratoare geografie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...