Conservarea carnii prin frig

Incarcat la data: 13 Noiembrie 2010

Autor: irimia anca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 21

Tip fisier: zip

Marime fisier: 89 kb

Frigul artificial este unul dintre mijloacele de conservare cele mai raspindite, fiind aplicat atit in tehnologiile de prelucrare a carnii, cat mai ales ca metoda de conservare.

Utilizarea frigului permite: pastrarea carnii si a subproduselor in orice perioada a anului; face posibil transportul acestora la orice distanta;  asigura ritmicitate in productia si industria carnii. Trebuiesc respectate urmatoarele principii: produsul obtinut sa fie salubru;  tratament frigotehnic facut precoce si pe tot fluxul tehnologic de la producator pana la consumator; igiena severa pe tot parcursul prelucrarilor si manipularilor.

In functie de nivelul de temperatura, utilizarea frigului pentru conservarea carnii implica doua procedee tehnice: refrigerarea si congelarea.

Refrigerarea este caracterizata prin racirea produsului la t > 0°C (0°-4°C), conservarea fiind de la cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de produs, temperatura de depozitare si tipul de ambalaj folosit.

Refrigerarea produce: incetinirea dezvoltarii microflorei provenite din contaminari interne si externe; reducerea vitezei reactiilor hidrolitice si oxidative catalizate de enzime; diminuarea unor procese fizice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Conservarea carnii prin frig". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ConservareaLABORATORCARNEFRIG
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...