Laboratoare Industria alimentara

Paine

  In acest proiect am prezentat cele trei metode de obtinere a vinului spumant. Prima metoda se numeste Champenoise sau prepararea vinului la sticle, este o metoda costisitoare dar se obtine vin spumant de cea mai buna calitate....

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 290 kb

Conservare prin sarare

Pierderile de umiditate sunt influentate de: temperatura de depozitare (cu cat temperatura este mai scazuta cu atat pierderile sunt mai mici); caracteristicile depozitului frigorific (eficacitatea izolatiei, raportul suprafata exterioara/volum);...

Numar pagini: 21  |  Marime fisier: 207 kb

Conservarea carnii prin frig

Frigul artificial este unul dintre mijloacele de conservare cele mai raspindite, fiind aplicat atit in tehnologiile de prelucrare a carnii, cat mai ales ca metoda de conservare. Utilizarea frigului permite: pastrarea carnii si a subproduselor...

Numar pagini: 21  |  Marime fisier: 89 kb

Tehnologia conservarii prin afumare

Afumarea este operatia prin care un produs alimentar se supune actiunii fumului - aerosol - rezultat din combustia specifica a anumitor materiale lemnoase. Conservarea este asigurata de unele substante chimice prezente in fum, substante cu...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 46 kb

Aciditatea reala, efectul tampon al vinurilor

Aciditatea reala, sau pH-ul, reprezinta logaritmul cu semn schimbat al concentratiei ionilor de hidrogen [H+]. Aceasta concentratie este exprimata prin numarul de ioni - gram de hidrogen dintr-un litru de solutie. Astfel, pH = - log [H+] = log [...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 180 kb

Folosirea bioxidului de sulf in vinificatie

Folosirea SO2 in vinificatie se bazeaza pe anumite proprietati ale sale: la temperatura ambianta (20 ± 5°C) SO2 este un gaz incolor, mai greu decat aerul, cu gust acru, miros intepator, sufocant si iritant. in concentratie de 0,015%...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 52 kb

Dotarea unitatilor de alimentatie publica cu mobilier

Dupa prabusirea regimurilor comuniste, in tarile Europei de Est s-a declansat un amplu proces de restructurare si transformare a serviciilor secrete de informatii, atat in plan organizatoric, cat si conceptual. Fenomenul este mai pregnant in...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 32 kb

ANALIZA LAPTELUI

Determinarea impuritatilor. Impuritatile macroscopice de origine extramamara ale laptelui sunt retinute prin filtrare pe o rondela confecfionata din bumbac comprimat sau din alt material filtrant. Pentru ca rezultatele sa fie comparabile sunt...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 107849 kb

Rezultate 1 - 8 din 8
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook