Inteligenta artificiala - iteratie si recursivitate

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: M Octavia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Programatorii Pascal, C sunt familiarizati cu instructiunile tipice acestor limbaje: for, while, etc. in Prolog nu exista aceste instructiuni care specifica direct un ciclu. Prolog admite doua tipuri de procese repetitive – backtracking si recursivitate.


Aceasta aparenta lipsa a instructiunilor ciclice nu restrictioneaza limbajul Prolog. De fapt Prolog recunoaste un caz special de recursivitate – numita tail recursion – si o compileaza transformand-o intr-o bucla iterativa in limbaj masina. Aceasta inseamna ca programul va fi scris recursiv, insa codul compilat este la fel de eficient ca si cand ar fi scris in Pascal sau C nerecursiv (iterativ).


Atunci cand o procedura revine inapoi, prin mecanismul backtracking acest lucru se face cu scopul de a gasi o solutie noua la un obiectiv. Se face aceasta revenire prin retragerea la cel mai recent subobiectiv care mai are alternative ce nu au fost luate in considerare; se ia in considerare aceasta noua alternativa, apoi se continua mai departe. Se poate exploata mecanismul backtracking pentru a obtine procese repetitive.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inteligenta artificiala - iteratie si recursivitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORProceseINTELIGENTA ARTIFICIALArecursivitate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan