Inteligenta artificiala - limbajul Prolog

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: M Octavia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

5 (1 review)

Prolog se poate ajunge la solutii prin inferenta logica (deductie logica)  pornind de la ceva cunoscut in prealabil. Tipic, un program in limbajul Prolog nu este o secventa de actiuni ci o multime de fapte si reguli care impreuna duc la niste concluzii logice. Prolog este ceea ce numim un limbaj declarativ.


Prolog lucreaza cu asa numitele predicate logice. Un predicat este o forma foarte clara si concisa de a exprima un fapt existent. Se utilizeaza o sintaxa foarte simpla, apropiata de limbajul natural pentru a exprima un predicat logic.


Limbajul Prolog contine un motor de inferenta care efectuaza deductiile logice pornind de la niste fapte cunoscute. Prolog incearca sa deduca daca o ipoteza este adevarata (cu alte cuvinte sa raspunda la intrebari) prin  interogarea unui set de informatii deja adevarate.


O alta caracteristica importanta a limbajului Prolog este aceea ca gaseste toate solutiile unei probleme. Prolog nu parcurge baza de date logica pur si simplu ci, dupa gasirea unei solutii la o problema, poate face o revenire pentru gasirea altor solutii.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inteligenta artificiala - limbajul Prolog". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORINTELIGENTA ARTIFICIALAlimbajul prolog
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan