Inteligenta artificiala - structura unui program Visual Prolog

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: M Octavia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Clauzele (faptele si regulile) pentru un predicat trebuie amplasate impreuna in sectiunea CLAUSES. O secventa de fapte si reguli care definesc un predicat poarta numele de procedura. Atunci cand raspunde la o interogare, Visual Prolog va incepe cu inceputul sectiunii, „clauses” cautand o potrivire cu toate faptele si regulile din aceasta sectiune.

Sectiunea „PREDICATES”

Atunci cand se defineste un predicat in sectiunea clauses a unui program Visual Prolog, trebuie in prealabil declarat in sectiunea predicates prin care se comunica programului Visual Prolog despre ce este vorba. Exista si predicate predefinite in Visual Prolog care nu trebuie redeclarate. De asemenea vor trebui  precizate domeniile argumentelor predicatului. Declararea unui predicat se face dupa sintaxa:

    nume_predicat(tip_argument1, tip_argument2, ... )

Domeniile utilizate in declararea unui argument sunt fie domenii standard, fie domenii care au fost declarate in sectiunea DOMAINS.

Numele predicatelor trebuie sa inceapa cu litera, urmata apoi de o secventa de litere, cifre si eventual caracterul _ „underscore”. Nu are importanta daca literele utilizate sunt litere mari sau mici dar este recomandabil ca prima litera sa fie litera mica, deoarece alte versiuni ale limbajului Prolog nu accepta literele mari ca prima litera in numele unui predicat. Numele unui predicat nu poate depasi 250 de caractere.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Inteligenta artificiala - structura unui program Visual Prolog". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROGRAMLABORATORINTELIGENTA ARTIFICIALAms-dos structuravisual prolog