Studiu arheozoologic preliminar al faunei de mamifere descoperite pe Valea Teleormanului

Incarcat la data: 29 Octombrie 2010

Autor: tincu alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 104 kb

Resturile faunistice de mamifere prelevate ca umare a cercetarilor arheologice de pe Valea Teleormanului, dintre anii 1998-2000, sunt numeroase, 3264, dar putine dintre acestea au putut fi determinate pana la nivel de specie; doar 561 (17,18%). Pe langa mamifere (Clasa Mammalia), s-au mai identificat si resturi de moluste (scoici si melci- Clasa Mollusca), de reptile1 (Clasa Reptilia) si de pasari (clasa Aves).

Majoritatea materialului faunistic se gaseste intr-o stare de conservare buna, dar el este puternic fragmentat, lucru care a ingreunat determinarea specifica a oaselor, dovada stand si numarul mare de fragmente indeterminabile (2703). Deasemenea trebuie spus ca o parte dintre oase prezinta urme de ardere, roadere si taiere (dezarticulare si descarnare), fapt normal daca ne gandim ca acestea reprezinta deseuri menajere ale comunitatilor preistorice.

Speciile identificate in materialul avut la dispozitie, apartin atat animalelor domestice: Bos taurus (bou), Ovis aries (oaie), Capra hircus (capra), Sus domesticus (porc), Canis familiaris (caine), cat si animalelor salbatice: Lepus europaeus (iepure de camp), Castor fiber (castor), Vulpes vulpes (vulpe), Lutra lutra (vidra), Martes martes (jder de padure), Felis sylvestris (pisica salbatica), Equussp. (cal salbatic), Sus scrofa attila (mistret), Cervus elaphus (cerb), Capreolus capreolus (caprior), Bos primigenius (bour). in cadrul statisticii se vor intalni si resturi fara o determinare specifica certa, care sunt reunite sub diferite denumiri.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu arheozoologic preliminar al faunei de mamifere descoperite pe Valea Teleormanului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIELABORATORfauna