Laminarea tablelor si benzilor

Incarcat la data: 13 Mai 2010

Autor: bogdan ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 440 kb

Laminarea este procedeul de prelucrare prin deformare plastica la care un semifabricat este trecut printre doi cilindrii care se rotesc in sensuri inverse si reduc dimensiunile sectiunii in directia actionarii fortei obtinandu-se o crestere a dimensiunilor pe celelalte doua directii. Ea reprezinta procedeul cu cea mai mare raspandire in prelucrarea metalelor prin deformare plastica. Aproximativ 75% din productia de otel elaborata in industria metalurgica se prelucreaza prin laminare in semifabricate ca: table, benzi, profile, tevi, etc., in timp ce restul de 25% din cantitatea de otel se prelucreaza prin turnare sau prin forjare.

Laminorul este o instalatie complexa utilizata pentru prelucrarea prin laminare la cald sau la rece a materialelor metalice. Este format din utilaje de baza (care participa direct la deformarea plastica), de exemplu: linii de laminare (care la randul lor se compun si ele din trenuri de laminare) si din utilaje auxiliare (care deservesc utilajele de baza) de incalzire, manevrare, ajustare, etc..

Asamblul format din doi sau mai multi cilindri care lucreaza simultan la executarea unei operatii de laminare poarta numele de caja de laminare sau caja de lucru (fig. 9.1). Partea cilindrilor care vinde in contact direct cu laminatul poarta numele de tablie. Dupa forma ei, cilindrii pot fi cu tablie neteda (folositi la laminarea tablelor si benzilor) sau cu tablie calibrata (folositi pentru laminarea profilelor).

Laminorul utilizat in laborator, este un laminor duo, nereversibil, cu cilindri orizontali de o 60 folosit pentru laminarea benzilor subtiri la rece (fig.9.2). El se compune din:
- motoreductorul 1;
- cuplajul de compensatie 2, care permite mici deplasari sau dezaxari ale arborilor ce urmeaza a fi cuplati; caja de angrenare 3, care are rolul de a transmite cajei de lucru momentul de rotatie primit de la motorul de actionare, impartindu-l proportional pe cilindri de lucru ai cajei si de a schimba sensul de rotatie al acestora;
- barele de cuplare 4, pentru transmiterea momentului motor de la cilindri cajei de angrenare la cilindri cajei de lucru, permitand anumite dezaxari ca urmare a schimbarii pozitiei pe verticala a cilindrilor de lucru prin reglarile ce sunt necesare a se efectua;
- mansoanele de cuplare 5;
- caja de lucru, formata dintr-un cadru in care sunt montati cei doi cilindri de lucru cu tablie neteda 6, impreuna cu dispozitivul de reglare pe verticala a cilindrului superior.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laminarea tablelor si benzilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CURSMECANICABENZIpivot table
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan