Proprietatile tribologice ale straturilor compozite

Incarcat la data: 13 Mai 2010

Autor: bogdan ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2855 kb

Proprietatile tribologice ale straturilor compozite cu matrice NiP si particule dure realizate prin electrodepunere Incorporarea de particule in straturile elctrodepuse determina modificarea comportamentului tribologic al depunerilor. Din acest considerent majoritatea autorilor studiaza influenta pe care o au particulele asupra duritatii compozitelor.
   

Zum – Gahr [150] arata (figura 1) ca in cazul compozitelor caracteristicile intrinseci ale particulelor influenteaza rezistenta la abraziune. De asemenea, el sustine ca in cazul particulelor neizotrope orientarea si marimea lor sunt parametrii ce nu trebuie neglijati; astfel, o particula incorporata paralel cu suprafata va fi eliminata mult mai usor decat aceeasi particula incorporata perpendicular pe suprafata.
       
Coeficientul de frecare si pierderea de masa sunt caracteristici esentiale ale comportamentului la frecare al materialelor.   Pena-Munoz [118] a comparat valorile coeficientului de frecare obtinute pentru o depunere compozita cu cele ale matricei. Astfel, pentru depunerea compozita Ni/PTFE (Ni/Poly-Tetra-Fluoro-Ethylena) coeficientul de frecare scade in primele cicluri ale testului (figura 2).
       
Variatiile pierderilor de masa scot in evidenta caracterul antiuzura pe care il au particulele dure si in mod special carburile. Spre exemplu, in cursul testelor de zgariere a compozitei NiP/B4C, pierderile de masa sunt foarte mici (figura 3).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proprietatile tribologice ale straturilor compozite". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICALABORATORproprietati imobiliaremateriale compozite
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...