Simboluri utilizate in reprezentarea schematica a componentelor sarcinilor de manipulare

Incarcat la data: 13 Mai 2010

Autor: bogdan ionut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 135 kb

Realizarea  functiilor de manipulare implica realizarea unui numar  de operatii de manipulare diferite, cu o frecventa si succesiune ceruta de tipul si marimea sarcinii de fabricatie, de procedeele tehnologice si logistice aplicate, precum si de procedeele informationale necesare.

Manipularea obiectelor materiale se realizeaza printr-un ansamblu de miscari elementare care asigura transferul bucata cu bucata  sau continuu, deplasarea, orientarea, separarea si pozitionarea acestora in raport cu un element al dispozitivului, instalatiei, masinii sau utilajului considerat ca baza, precum si evacuarea obiectului prelucrat.

Miscarile elementare necesare manipularii obiectelor materiale definesc  operatiile de manipulare. Prin asocierea acestora in tipuri de operatii se constituie modurile de manipulare prin care se realizeaza  sortarea obiectelor. Operatiile de manipulare  pe care le pot realiza diverse mecanisme din structura subsistemului logistic de manipulare automata sunt prezentate in schema din figura 1.

2. Simbolizarea operatiilor de manipulare
Pentru simplificarea dialogului intre specialisti sau intre proiectanti si executanti, sau realizat simboluri  pentru  fiecare miscare elementara din cadrul unei operatii de manipulare. in prezent exista foarte multe versiuni ale unui limbaj de exprimare prin simboluri asociat sistemelor de manipulare automata. Unificarea acestora intr-un singur limbaj nu a fost posibila din cauza lipsei de discutii orientate pe tema respectiva [26]. Astfel, japonezii utilizeaza propriile lor simboluri, americanii la fel, iar in tarile din estul Europei exista diverse versiuni bazate pe propriile lor experimente. O unificare oarecum acceptata s-a realizat in Comunitatea Europeana. Acest limbaj utilizat mai intai pentru masinile unelte, s-a dovedit a fi foarte sugestiv si ca urmare a fost standardizat (VDI 3239-80, VDI 2860-90).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Simboluri utilizate in reprezentarea schematica a componentelor sarcinilor de manipulare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICALABORATORCOMPONENTEcaptura schematica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan