Studiul sistemelor de diagnosticare a proceselor de prelucrare mecanica

Incarcat la data: 25 Iunie 2010

Autor: bogdan ionut

Pret: 80 credite

Numar pagini: 20

Tip fisier: zip

Marime fisier: 244 kb

I.  Scopul lucrarii - de a face cunostinta cu structura generala a unui sistem de verificare a calitatii pieselor; - de a aprecia rolul fiecarui mecanism in componenta sistemelor de verificare a pieselor; -    de a face cunostinta cu structura sistemului masinii de rectificat - inzestrata cu aparat de control activ; -    de a studia constructia capului de verificare cu traductor inductiv; - de a studia dispozitivele de control pentru masurarea mecanizata si automatizata a dimensiunilor suprafetelor prelucrate.


II.    Consideratii teoretice


Cel mai eficient mijloc de ridicare a sigurantei in lucru a utilajelor este aplicarea sistemelor de cercetare si diagnosticare tehnica, care asigura controlul permanent a capacitatii de functionare a masinilor-unelte, verificarea preciziei de prelucrare a pieselor si stabilitatea realizarii proceselor tehnologice. Analiza si prelucrarea rezultatelor obtinute determina locul aparitiei si cauzele defectelor, corectia necesara a programului de lucru etc. Aceasta micsoreaza refuzurile in lucru a utilajelor si permite majorarea productivitatii muncii.


Sistemul de diagnosticare tehnica a utilajului include:


1    - verificarea intrarii in functiune a masinii;


2    - diagnosticarea operativa ciclica;


3    - diagnosticarea operativa pe ansambluri;


4    - diagnosticarea dupa rezultatele prelucrarii;


5    - utilizarea metodelor speciale de diagnosticare.Diagnosticarea dupa rezultatele prelucrarii include verificarea calitatii pieselor prelucrate si reglarea (manuala sau automata) a masinii-unelte.


Sunt cunoscute doua metode de control al calitatii pieselor: activ si pasiv.


1. Controlul activ (de comanda) se efectueaza nemijlocit pe utilajul de prelucrare. Rezultatele controlului se utilizeaza pentru comanda automata in procesul tehnologic, realizand schimbarea parametrilor sai si imbunatatirea calitatii productiei.


Controlul activ al dimensiunilor pieselor se poate realiza:


-    inaintarea prelucrarii (de intrare);


-    in procesul prelucrarii (intermediar);


-    dupa prelucrare (de iesire).


Controlul poate fi de corectie, de blocare si poate fi realizat manual, mecanizat sau automatizat.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiul sistemelor de diagnosticare a proceselor de prelucrare mecanica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: StudiiMECANICALABORATORProcese
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...