Amprentarea in cadrul tratamentului protetic fix

Incarcat la data: 20 Aprilie 2010

Autor: rominu cosmina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Amprenta = copia negativa a unor elemente componente ale campului protetic Amprentarea = etapa clinica  (sedinta de tratament) al carei scop consta in inregistrarea si transferul catre laboratorul de tehnica dentara a unui set de date (informatii) care sa permita realizarea tratamentului stabilit (protetic, ortodontic, chirurgical)


    


Informatiile care trebuie inregistrate si transferate din cabinet in laborator in vederea realizarii unui tratament protetic fix:


-    dintii preparati (morfologia preparatiilor)


-    reportul preparatiilor cu parodontiul marginal


-    raportul dintre preparatii


-    raportul spatiilor edentate cu preparatiile


-    morfologia dintilor restanti de pe aceeasi arcada cu preparatiile


-    raportul dintre preparatii si dintii restanti de pe aceeasi arcada cu preparatiile


-    raportul dintre preparatii si suprafetele ocluzale antagoniste.inregistrarea acestor elemente ale campului protetic (CP) se poate realiza cu tehnici si materiale diverse care, insa, ar putea fi cuprinse in urmatoarele categorii de metode de amprentare:


I.    metoda clasica


II.    metoda mecanica, mecano-electronica


III.    metoda optica, opto-electronica.I. Metoda clasica reprezinta modalitatea cea mai veche si cea mai frecvent utilizata, bazandu-se pe folosirea unei palete largi de materiale, cu proprietati diverse, in cadrul unor tehnici mai simple sau mai complicate in raport printre altele cu particularitatile fizico-chimice ale materialului, dar si cu complexitatea situatiei clinice.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Amprentarea in cadrul tratamentului protetic fix". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ProteticaLABORATOR
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan