CHIRURGIE

Incarcat la data: 11 Noiembrie 2009

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 100 credite

Numar pagini: 206

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10158789 kb

Sectia de chirurgie reprezinta una dintre sectiile componente ale unui spital. Spitalul este o unitate sanitara care deserveste un anumit teritoriu si care este format din mai multe sectii de diferite specialitati (interne, chirurgie, pediatrie, obstetrica-ginecologie, otorinolaringologie, oftalmologie, neurologie etc.), compartimente medicale pentru explorari functionale si imagistice (laborator, radiologie etc.), la care se adauga componente ale aparatului administrativgospodaresc (serviciul administrativ, de aprovizionare, bucatarie, spalatorie etc.).
In ceea ce priveste amplasare sectie de chirurgie in cadru spitalului, se recomanda ca aceasta sa fie cat mai izolata de celelalte sectii (pozitionata intr-un pavilion separat sau la ultimele etaje ale cladirii) atat pentru a asigura linistea necesara sectiei, dar mai ales pentru a se evita declansarea unor infectii intraspitalicesti. Sectia de chirurgie trebuie sa aiba o buna legatura cu primirea bolnavilor, cu blocul operator si cu serviciul ATI.
Sectia de chirurgie se compune la randul ei din mai multe componente: saloane pentru bolnavi, sali de pansamente, blocul operator, sectia de terapie intensiva, serviciul de sterilizare, camere de lucru pentru medici si cadre medii, oficii, sali pentru servit masa, bai, depozite pentru lenjerie si materiale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CHIRURGIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...