Digestia

Incarcat la data: 03 Mai 2010

Autor: Vasiliu Ana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Digestia = totalitatea proceselor chimice si mecanice prin care substantele complexe insolubile din alimentele digerate sunt transformate in elemente solubile simple, capabile sa fie absorbite si asimilate de catre organism.  Procese chimice-actiunea enzimelor – diferite elemente ale tubului digestiv si glandele anexe; Procese mecanice-actiunea contractiei muschilor masticatori si a musculaturii peretilor tubului digestiv.

Glucide complexe - monozaharide (glucoza, levuloza, galactoza)    pot fi absorbitela nivelul intestinului si folosite de organism ca material plastic si energetic
Lipide - acizi grasi, glicerina
Protide - aminoacizi

3.1.Digestia bucala: -mecanic: taierea, sfaramarea, amaestecarea cu saliva
          -chimic: actiunea salivei
Saliva= produsul de secretie a celor 3 perechi de glande salivare principale (parotide, sublinguale, submaxilare) si a glandelor accesorii (diseminate in mucoasa cavitatii bucale) ?saliva mixta (lichid filant, incolor, devine opalescenta in prezenta resturilor alimentare si prezinta reactie acida in procesele fermentative din cavitatea bucala; mai acida la copii decat la adulti)
3.1.1 Recoltarea salivei ?demonstrarea mecanismului secretor reflex salivar; metoda fistulelor salivare acute (cateter in canalul excretor al uneia dintre glandele salivare, excitarea nervului corespunzator, coarda timpanului pt submaxilara si sublinguala si nervul auriculotemporal pt parotida) si cronice (elaborata de Pavlov).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Digestia". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORdigestia
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan