Laborator Evidentierea incluziunilor citoplasmatice

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: nicoleta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 395 kb

Definitie: Incluziunile citoplasmatice reprezinta materiale prezente tranzitoriu sau permanent in citosol, formate fie din substante de rezerva, fie din produsi de secretie ai celulei (granulele de secretie ale celulelor glandulare), fie din substante rezultate din catabolismul celulei si acumulate in citoplasma.

Morfologie: aspect de vacuole, picaturi sferice, granule, etc.

Incluziunile pot fi formate din:
-    Substante proteice. Dintre acestea amintim hemoglobina care este o proteina cu activitate respiratorie; hemocianina - o alta proteina cu rol respirator, se evidentiaza in citoplasma celulelor sanguine de la numeroase moluste si artropode sub forma unor cristale voluminoase.
-   Lipidele apar la microscopul fotonic sub forma unor picaturi sferice evidentiate cu coloranti specifici de tipul Sudanului sau OsO4 in hepatocite, celulele corticosuprarenalei si corpului galben din ovar. La microscopul electronic, acumularile de grasimi au forme ovalare sau sferice, de diferite marimi.
-   Glicogenul evidentiat cu carmin Best sau PAS apare in microscopia fotonica sub forma unor granule sau plaje de diferite marimi, in special in hepatocite si celulele musculare. in microscopia electronica apar sub forma unor rozete de glicogen cu diametrul de 15-30 nm, asociate frecvent reticulului endoplasmatic neted.
-    Substante minerale reprezentate de fier, siliciu, evidentiate prin tehnici de citochimie. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Evidentierea incluziunilor citoplasmatice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORevidentiere
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...