Laborator Organitele motilitatii celulare

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: nicoleta

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Specializarile membranei plasmatice. Anumite celule, cum ar fi celulele epiteliale, dezvolta modificari ale suprafetei celulare pentru a le facilita functiile. Aceste modificari pot lua forma unor extensii stabile (microvili, stereocili, cili si flageli), plieri si interdigitatii, cat si jonctiuni intercelulare specializate.

1. Microvilii (Fig. II-13) sunt extensii „in deget de manusa” la suprafata celulelor epiteliale ceea ce le creste suprafata de absorbtie.

a. Morfologia in microscopia optica. Un singur microvil nu este vizibil in microscopia optica, dar o aglomerare de microvili poate fi observata la suprafata celulei ca niste striatii fine paralele cu axul lung al celulei. Striatiile au fost denumite platou striat.

b. Morfologia in microscopia electronica. Microvili individuali sunt identificati ca fiind extensii tubulare ale membranei plasmatice la polul apical al celulelor epiteliale.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Laborator Organitele motilitatii celulare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATORMEMBRANAorganitediviziunea celulara
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...