Microbiologie - sterilizare, bacterii, diagnostice

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: Toader Crina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 22

Tip fisier: zip

Marime fisier: 53 kb

3 (3 review-uri)

Sterilizarea este procedeul prin care sunt indepartate sau distruse toate microorganismele vii de pe suprafata si din interiorul unor obiecte. Dezinfectie › distrugerea unor grupe de microorganisme, mai ales patogene, prin metode chimice. Asepsia › ansamblul masurilor luate prin care prevenim contaminarea unor materiale si organisme, in primul rand omul, cu microorganisme.


    I. Sterilizarea prin caldura


    Caldura uscata: 1. Incalzirea la incandescenta;


              2. Flambarea;


              3. Sterilizarea cu aer supraincalzit (cuptorul Pasteur);


    Caldura umeda: 1. Fierberea;


              2. Pasteurizarea;


              3. Tindalizarea;


              4. Sterilizarea cu vapori curenti (100°);


              5. Sterilizarea prin vapori sub presiune


              6. Autoclavare;


    
Metode de sterilizare prin caldura uscata:


1.    Incalzirea la incandescenta este mentinerea obiectului in flacara pana devine rosu, dupa care se lasa sa se racoreasca la temperatura camerei. Se aplica pentru ansa bacteriologica inainte si dupa fiecare folosire. Prin aceasta metoda de sterilizare microorganismele sunt carbonizate.


2.    Flambarea este trecerea repetata, rapida a obiectelor sau a unor parti a obiectelor prin flacara. Astfel se sterilizeaza pipetele, orificiul baloanelor si eprubetelor, inainte si dupa utilizare. Nu se flambeaza obiectele de metal.


3.    Sterilizarea cu aer supraincalzit se face in cuptorul Pasteur (cuptor cu aer cald sau Poupinel), care este o cutie paralelipipedica cu pereti dubli de metal intre care circula aerul cald, avand in interior rafturi. Este incalzit electric, in care caz are un termoreglator, fixat pentru 180°. Printr-un orificiu pe partea superioara se introduce un termometru. Tot in partea superioara se afla si sistemul de ventilatie.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Microbiologie - sterilizare, bacterii, diagnostice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MICROBIOLOGIELABORATORasigurari de sanatate
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan