Preparatia pentru coroana metalica

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: rominu cosmina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12733 kb

Pentru obtinerea unei coroane metalice rezistente, reducerea de substanta dentara poate fi cuprinsa intre 0,3 mm-1mm, in functie de aliajul care va fi folosit la obtinerea acesteia. in cazul in care coroana se  va turna din aliaj crom-cobalt sau crom-nichel, peretele coronar va fi suficient de rezistent  in cazul reducerii a numai 0,3 mm de substanta dentara, spre deosebire de alijele nobile si seminobile care reclama un sacrificiu mai mare la nivelul bontului. Vom exemplifica preparatia pentru acestea din urma.FAtA OCLUZALA:Substanta dura dentara se reduce :   


-    1,5mm din versantul intern al cuspizilor activi


-    1,5mm din versantul extern al cuspizilor activi prin bizotare


-    1mm din cuspizii inactiviInstrumentar: pietre diamantate cilindrice sau conice cu varf rotunjit, diametru de 1mm si 1,5mmTehnici de slefuire:


 Piatra diamantata se asaza tangent la creasta ce imparte versantul cuspidian in doua pante, cu varful intotdeauna in contact cu santul mezio-distal.


1.    Tehnica “in treapta”: se reduce substanta dura dentara de pe o jumatate a fetei ocluzale, vestibulara sau palatinala. Ca urmare a slefurii progresive a acesteia in santul mezio-distal va aparea o diferenta –treapta- fata de jumatatea ramasa integra. Atunci cand acesta treapta coincide ca latime cu varful pietrei cu diametrul cunoscut de 1mm, tinuta tangent la suprafata dentara preparata, se poate controla cantitatea de substanta dentara redusa .Textul de mai sus reprezinta un extras din "Preparatia pentru coroana metalica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DINTIProteticaLABORATORcoroana metalica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan