DETERMINAREA DISTANTEI FOCALE A UNEI LENTILE SUBTIRI

Incarcat la data: 05 Noiembrie 2009

Autor: luminita carol

Pret: 50 credite

1 (1 review)

Scopul acestei lucrari de laborator este determinarea distantei focale a unei lentile subtiri si intelegerea mai bine a opticii geometrice (cum se propaga raza de lumina printr-un mediu optic, cum se formeaza imaginea si cum trebuie pozitionate dispozitivele pe un banc optic pentru realizarea unei imagini cat mai clare a unui obiect). Pe bancul optic se aseaza lumanarea, lentila si placa de faianta pe trei suporturi. Se aprinde lumanarea cu un chibrit sau cu o bricheta, dupa care, cele doua suporturi (obiectul si ecranul) sunt pozitionate pe bancul optic la diferite distante de lentila, pana cand se observa o imagine cat mai clara a flacarii lumanarii pe placa de faianta. Exista mai multe situatii, astfel ca fiecare distantele obiect-lentila, lentila-imagine care ajuta la formarea unei imagini clare sunt notate intr-un tabel, dupa cum se poate observa mai jos la urmatorul punct.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "DETERMINAREA DISTANTEI FOCALE A UNEI LENTILE SUBTIRI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: cursuri la distanta
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan