Timpul de reactie

Incarcat la data: 25 Mai 2010

Autor: mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Timpul de reactie are o componenta complexa;in alcatuirea lui intra intervalul necesar pentru conducerea impulsurilor senzoriale de la periferie la centru,intervalul pentru analiza specifica a impulsurilor eferente si identificarea stimulului si intervalul necesar pentru conducerea semnalului de la mecanismul de comanda la organul efector si pentru punerea in functiune a acestuia.

Timpul de reactie este o marime variabila.Valoarea lui va depinde de numarul stimulilor prezentati si de semnificatia acestora,de intensitatea,de starea functionala prezenta a sistemelor analizatorilor,de factorii dispozitionali.Timpul de reactie caracterizeaza capacitatea discriminatorie si operativitatea sistemelor eferente in conditii de solocitare diferite.Timpul este unul din factorii care influenteaza in mod esential si permanent procesele psihice in general.Orice proces are o desfasurare in timp.
         
Hick (1952) a formulat problema dependentei timpului de reactie la alegere de cantitatea de informatie continuta in stimul.Acesta a construit un grafic in care,pe absciza a fost marcat numarul stimulilor alternativ,iar pentru ordonata,valoarea timpului de reactie la alegere.Hick considera situatia experimentala data ca un fel de sistem de transmitere a informatiei,iar subiectul,un canal specific de legatura intre informatia de intrare si cea de iesire.Dupa situatia reactiilor de raspuns putem judeca despre calitatea transmisiei.Punctul de plecare al cercetarilor lui Hick l-au constituit faptele stabilite de J.Merkel (1885) care aratase ca experimentul ca reactie la alegere,odata cu cresterea numarului de stimuli de la 2 la 10 creste si timpul de reactie.Cu aceste date obtinute de Merkel,Hick a construit acel grafic.
      

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Timpul de reactie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PSIHOLOGIElucrare de laboratoramplificatoare reactie