CONTROLUL SI GESTIUNEA PROCESELOR IN LINUX

Incarcat la data: 11 Noiembrie 2009

Autor: Gogoasa Alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 179338 kb

Sistemul de operare Linux pune la dispozitie apeluri sistem pentru controlul si gestiunea proceselor, cum ar fi apeluri pentru crearea si terminarea unui proces, inlocuirea programului executat de un proces sau punerea in asteptare a unui proces pana la terminarea altui proces.
Lansarea si terminarea executiei unui program C sub Linux
Termenul de program specifica, de cele mai multe ori, un fisier executabil aflat pe un suport de memorare extern - hard disk. O instanta a unui program aflat in lucru poarta numele de proces. Acesta contine imaginea fisierului executabil (segmentele de cod, date si stiva) precum si resursele utilizate in momentul executiei (registri, fisiere deschise, etc.).
Un program este executat de nucleul sistemului de operare (eng. kernel) prin intermediul functiei exec. Lansarea in executie a unui program C presupune (i) cautarea unui fisier ce contine cod executabil, (ii) incarcarea in memorie a continutului sau si (iii) predarea controlului catre acest program. Compilatorul C si editorul de legaturi (eng. link-editor) adauga programului o functie speciala, denumita rutina de start C, care va primi controlul in momentul lansarii programului in executie si va apela apoi functia main. Rutina de start mai are rolul de a prelua de la nucleul sistemului de operare argumentele programului din linia de comanda si variabilele de mediu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "CONTROLUL SI GESTIUNEA PROCESELOR IN LINUX". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICAGESTIUNEControlLinux
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan