DEFINITII - SOCIOLOGIE

Incarcat la data: 12 Noiembrie 2009

Autor: laur-entiu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Apriorismul sociologic. Omul - caracterul sau de fiinta sociala, este raspicat afirmata in sociologie de catre scoala de Sociologie de la Bucuresti in formula Apriorismului sociologic: "omul este social prin insasi structura sa sufleteasca, chiar mai inainte de o asociatie reala" (Gusti, vol.I, p.269-270, s.n.); Ce este "sufletul"?
Apriorismul sociologic. Omul - fiinta sociala. Sufletul. In esenta, conceptul de suflet se refera la posibilitatea experientei colective interioare din noi, ca experienta spirituala. Cu alte cuvinte, sufletul se refera la capacitatea individului de a avea experiente comune cu Celalalt - generic, cu comunitatea. De aceea, sufletul este relativ sinonim cu notiunea de caracter, care denota tocmai abilitatea noastra de integrare într-un grup. Este experienta din noi a Celuilalt.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "DEFINITII - SOCIOLOGIE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan