Stiinta materialelor: Lab 9-11

Incarcat la data: 11 Februarie 2013

Autor: adrianliv

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 179 kb

Scopul lucrarii: insusirea metodelor practice de determinare a compactitatii, porozitatii aliajelor neferoase turnate. Compactitatea pieselor turnate este influentata de prezenta microretasurilor si a suflurilor.

Prezenta acestor discontinuitati in peretele piesei turnate determina atat micsorarea proprietatilor mecanice si a capacitatii de etansare cât si diminuarea sigurantei si durabilitatii in functionare a pieselor turnate.

Microretasurile reprezinta totalitatea cavitatilor mici, de dimensiuni, microscopice, care se formeaza prin solidificarea unor volume mici de aliaj, izolate in procesul de solidificare, adica carora li s-a intrerupt alimentarea cu metal lichid.

Dificultatile de alimentare cu aliaj lichid a canalelor interdendritice conduce la aparitia unor goluri de contractie de dimensiuni microscopice care constituie microporozitatea. Dimensiunile tipice ale porilor sint de 5 - 10 μm in zona cristalelor columnare si de aproximativ 25 μm in zona cristalelor echiaxe.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stiinta materialelor: Lab 9-11". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LABORATOARElaborator stiinta materialelorlaborator inginerie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...