ANALIZA MACROECONOMICA A SECTORULUI PRIVAT

Lucrare licenta Agronomie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Mataoanu Cristian

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 60

Tip fisier: zip

Marime fisier: 314 kb

Startul tranzitiei a fost mult mai dificil in Romania decat in alte state exsocialiste central – europene. Economia era aproape integral etatizata: in formarea produsului intern brut aportul sectorului privat era in 1989 de numai 12,8%. Sistemul de conducere, hipercentralizat si in conflict cu criteriile rationalitate, devenise complet inert la semnalele realitatii. Realizarea productiei in unitati supradimensionate conferea economiei un grad ridicat de rigiditate.

 

Ineficienta acesteia a fost agravata in anii `80 atat de continuarea investitiilor in ramuri puternice energointensive, cat si de stoparea influxului tehnologic occidental ca efect a politicii de rambursare anticipata fortata a datoriei externe.
Circumstantele  neprielnice in care a debutat in Romania procesul tranzitiei explica intr-o masura importanta disfunctionalitatile evidente ce le-au insotit, nu insa integral, deoarece acestea sunt imbatabile si modului cum a fost gestionata reforma.


Lucrarea are 60 de pagini

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari diploma