INLOCUIREA SROTULUI DE SOIA CU RAPITA

Lucrare licenta Agronomie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: MarinaR

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 105

Tip fisier: zip

Marime fisier: 109 kb

Datorita importantei pe care o prezinta pentru asigurarea unor alimente de baza necesare populatiei, cresterea bovinelor s-a raspandit pe intreaga suprafata a globului, in cele mai variate conditii de mediu. Aria geografica a raspandirii bovinelor este foarte larga si cuprinde zone cu climat variabil, incepand de la cele tropicale si ajungand pana aproape de cele polare. in raport cu altitudinea, raspandirea mai larga se intalneste in zonele de ses, dar ajunge pana in regiunile muntoase, cu altitudini din cele mai inalte, unde este posibila producerea nutreturilor. Raspandirea foarte larga a cresterii bovinelor se datoreaza capacitatii lor de adaptare la conditiile de mediu din cele mai variate.


Datorita conditiilor de mediu foarte diferite ale zonelor in care s-au raspandit, precum si muncii de ameliorare, desfasurate intr-un grad diferit, calitatea bovinelor este foarte varialbila. Asa se explica productivitatea diferentiata pe care o au bovinele din rasele perfectionate fata de cele primitive, care se intalnesc din ce in ce mai putin.

CUPRINS
CAPITOLUL I.    Evolutia efectivelor de vaci, a productiei si a consumului de lapte in Romania………………4
CAPITOLUL II.    Particularitatile digestiei si valorificarii hranei la vacile de lapte………………………………10
2.1. Digestia la rumegatoare……………………………………………10
2.1.1. Digestia bucala…………………………………………………12
2.1.1.1. Procesele mecanice ale digestiei bucale……………………12
2.1.1.2. Procesele chimice ale digestiei bucale………………………13
2.1.2. Digestia in prestomacuri…………………………………………13
2.1.2.1. Procesele mecanice ale digestiei in prestomacuri……………………………………………14
2.1.2.1.1. Motilitatea prestomacurilor si tranzitul continutului……………………………………14
2.1.2.1.2. Rumegarea………………………………………………17
2.1.2.1.3. Eructatia………………………………………………19
2.1.2.2. Procesele chimice (fermentative) ale digestiei in prestomacuri……………………………………20
2.1.2.2.1. Digestia glucidelor………………………………………23
2.1.2.2.2. Digestia proteinelor……………………………………25
2.1.2.2.3. Digestia lipidelor…………………………………………    26
2.1.2.2.4. Procesele de sinteza din prestomacuri…………………27
2.1.3. Digestia in abomasum…………………………………………28
2.1.4. Digestia intestinala……………………………………………….    30
2.1.4.1. Digestia in intestinul subtire………………………………30
2.1.4.2. Digestia in intestinul gros……………………………………32
CAPITOLUL III. Cerintele de energie si substante nutritive pentru productia de lapte …………………………………35
3.1. Cerintele de energie …………………………………………………35
3.2. Cerintele de proteina…………………………………………………36
3.3. Cerintele de grasime bruta……………………………………………37
3.4. Necesarul de substante………………………………………………38
3.5. Cerintele in vitamine…………………………………………………41
CAPITOLUL IV. Nutreturile folosite in hrana vacilor de lapte …………44
4.1. Nutreturi de volum……………………………………………………44
4.1.1. Nutreturi fibroase si grosiere……………………………………44
4.1.1.1. Nutreturi fibroase……………………………………………44
4.1.1.2. Nutreturi grisiere……………………………………………46
4.1.2. Nutreturi suculente………………………………………………47
4.1.2.1. Suculente de iarna…………………………………………47
4.1.2.2. Nutreturi verzi………………………………………………54
4.1.2.2.1. Nutreturi verzi de pajisti…………………………………55
4.1.2.2.2. Nutreturi verzi cultivate…………………………………57
4.2. Nutreturi concentrate…………………………………………………60
4.2.1. Nutreturi concentrate energetice…………………………………61
4.2.2.1. Boabele de leguminoase……………………………………64
4.2.2.2. Semintele de oleaginoase……………………………………66
4.3. Reziduuri provenite din prelucrarea industriala a materiilor vegetale…………………………………………………67
4.3.1. Reziduuri de la industria moraritului……………………………67
Nutreturi concentrate proteice de origine vegetala ……………………64
4.3.2. Reziduuri de la industria uleilor vegetale………………………………68
4.3.3. Reziduuri de la industria zaharului…………………………………69
4.3.4. Reziduuri de la industria berii…………………………………………70
4.4. Nutreturi de origine minerala………………………………………………71
4.4.1. Surse de macroelemente de uz furajer…………………………………71
PARTEA a II a. CERCETaRI PROPRII     
CAPITOLUL V. Scopul si importanta lucrarii…………………………………72
CAPITOLUL VI. Materialul  biologic si meteda de lucru……………………74
CAPITOLUL VII. Rezultate obtinute si discutii………………………………85
7.1. Evolutia productiei de lapte………………………………………………85
7.2. Evolutia greutatii corporale si sporul mediu zilnic…………………………87
7.3. Evolutia consumurilor de nutret…………………………………………89
BIBLIOGRAFIE………………………………………………………………92

Numar de pagini: 105
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diplomalucrari diploma