OVINE

Lucrare licenta Agronomie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Claudia Patru

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 81

Tip fisier: zip

Marime fisier: 100 kb

Din punct de vedere istoric, tarile sau popoarele lumii cu efective mari de animale au reusit sa-si dezvolte civilizatiile cele mai avansate si au fost cele mai puternice. in acest sens, un vechi proverb arab spune ca “ o tara saraca in animale nu poate fi niciodata bogata, iar o tara bogata in animale nu poate fi niciodata saraca”. Pentru a argumenta cele mai sus mentionate este suficient sa amintim ca creserea animalelor in tarile dezvoltate asigura circa 50 % din veniturile totale ale agriculturii, caracterizându-se totodata si printr-o continua dezvoltare si intensificare (I. Dinu, 1996).


Inca din cele mai vechi timpuri cresterii ovinelor i s-a acordat o insemnatate economica deosebita datorita diversitatii si valorii superioare a produselor alimentare (lapte, carne) si nealimentare (lâna, pielicele, piei etc) obtinute de la aceasta specie, contribuind astfel la imbunatatirea nivelului de trai al populatiilor din diferite zone ale lumii (C. Stefanescu si colab., 1973).

Numar de pagini: 81


 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de licentalucrari de diplomalucrari diploma