INTERACTIUNEA MELATONINEI

Lucrare licenta Biologie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Irina Ezeanu

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 41 kb

Epifiza cerebrala sau glanda pineala este un traductor neuroendocrin care la mamifere face parte din epitalamus, componenta a diencefalului si din structurile circumventriculare. Este o glanda endocraniana nepereche in forma de con de pin situata pe linia mediana deasupra corpilor cvadrigemeni si sub spleniumul corpului calos, cu tija implantata in regiunea posterioara a diencefalului. Ventriculul al 3-lea formeaza recesul pineal in bifurcatia tijei pineale, iar spatiul subarahnoidian formeaza recesul suprapineal.


Volumul si greutatea pinealei variaza functie de specie, varsta si stare fiziologica. Volumul sau este corelat cu greutatea corporala a speciei. Astfel greutatea medie la sobolanul adult variaza de la 0.9 mg (sobolanul Long-Evans) la 1,56 mg (sobolanul Sprague-Dawley) iar la om are o medie de aproximativ 100-150 mg.


Numar de pagini: 30
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diplomalucrari diploma