FABRICAREA INGHETATEI

Lucrare licenta Chimie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: sunblease7

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 74

Tip fisier: zip

Marime fisier: 144 kb

O mare varietate de inghetata se fabrica astazi. Diferentele majore, cum ar fi in cazul inghetatei cu lapte, cu iaurt, cu fructe si al diferitelor procente de substanta uscata si grasime, pana la diferentele subtile ale procesului tehnologic si al diferitelor arome si coloranti adaugati, toate conduc la sporirea continua a numarului de sortimente.



Am ales pentru proiectare un procedeu pe baza de lapte praf degresat, pastrand astfel in mare parte calitatile laptelui, dar inlocuind grasimea din lapte, cunoscuta ca fiind foarte aterogena, cu grasimi vegetale hidrogenate. Astfel, grasimile vegetale esentiale maresc importanta nutritionala a produsului, dar folosirea lor aduce si importante avantaje tehnologice (diminuarea pierderilor prin adeziune pe peretii utilajelor) si sporeste calitatea produsului finit.


CUPRINS


1.    Tema de proiectare.
2.    Date de literatura privind fabricarea produsului. Alegerea procedeului.
3.    Descrierea procesului tehnologic.
3.1.    Materii prime.
3.2.    Tehnologia fabricarii inghetatei.
3.3.    Defectele inghetatei.
3.4.    Controlul calitatii inghetatei.
4.    Bilant de materiale.
5.    Bilant termic.
5.1.    Bilant termic pentru vana de pregatire a mixului.
5.2.    Bilant termic al schimbatorului de caldura cu placi.
6.Proiectarea tehnologica a utilajelor principale.
6.1. Proiectarea tehnologica a vanei de pregatire a mixului.
6.2. Proiectarea tehnologica a schimbatorului de caldura cu placi.
7.    Scurta descriere a celorlalte utilaje din instalatie.
7.1.    Omogenizator.
7.2.    Freezer.
7.3.    Tunelul de calire.
8.    Norme privind protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor, protectia mediului inconjurator si igienizarea instalatiilor.
8.1.    Norme privind protectia muncii.
8.2.    Prevenirea si stingerea incendiilor.
8.3.    Protectia mediului inconjurator.
8.4.    Igienizarea instalatiilor.
9.    Elemente de calcul economic.

 

Bibliografie


Lucrarea are 74 de pagini.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari diploma