Lucrare de licenta - Ambalarea si pastrarea marfurilor

Lucrare licenta Comert

Incarcat la data: 10 Noiembrie 2009

Autor: joian comino cristina

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18871 kb

 In ansamblul proceselor operative specifice care alcatuiesc lantul logistic al fluxului de marfuri dintre producator si consumator o importanta deosebita are depozitarea marfurilor.

Aceasta importanta rezulta din faptul ca prin depozitare se asigura pastrarea in bune conditii a marfurilor si se realizeaza o sincronizare intre livrarea loturilor si aprovizionarea ritmica a unitatilor de desfacere.
Pastrarea marfurilor in conditii corespunzatoare si pregatirea lor pentru vanzare (uneori prin operatii de sortare, preambalare si ambalare) in cantitati si intr-o structura sortimentala diversificata se realizeaza in spatii special construite si amenajate, respectiv in depozite.

Depozitul este un spatiu in care se stocheaza marfurile. El poate apartine producatorului (magaziile de produse finite, depozitele de materii prime), unui angrosist (depozite intermediare din care se fac repartitii), unui detailist (un depozit central din care este alimentat depozitul magazinului) sau unui agent comercial.   
Marfurile pot fi pastrate in depozitele furnizorului pana la livrare, in depozitele unitatilor beneficiare (de distributie, de comercializare en-gros sau en-detail) si in depozite ale unor unitati specializate din afara canalului de distributie ales pentru traseul marfurilor de la producator la clienti.

Aceste unitati participa la distributia fizica a marfurilor in calitate de prestator de servicii, in baza unui contract de depozitare, contract prin care una din parti – depozitarul, dispunand de personal calificat si o dotare corespunzatoare se angajeaza  sa pastreze in bune conditii, pe o durata stabilita, marfurile primite de la cealalta parte contractanta – deponent, in schimbul unei plati.

Conceptul de distributie se refera, mai intai, la "traseul" pe care il parcurg marfurile pe piata, pana ajung la consumatori; producatorul, intermediarii si consumatorul - participanti la deplasarea succesiva a marfurilor de-a lungul acestui traseu - alcatuiesc ceea ce in terminologia marketingului se numeste "canal de distributie" (exista insa si canale de intermediar).

Canalul de distributie reprezinta o combinatie de unitati si functiuni prin care se asigura realizarea actelor de vanzare-cumparare.

CUPRINS:

INTRODUCERE    1

CAPITOLUL I – LOGISTICA SI DISTRIBUTIA FIZICA  A MARFURILOR.....................    4

1.1. Importanta  logisticii si distributiei fizice a marfurilor...........................................    4
1.2. Activitatile specifice lantului logistic ........................................................................    8
1.3. Depozitarea,  activitate specifica distributiei fizice a marfurilor..........................    9
1.4. Clasificarea depozitelor...........................................................................................    11
1.5. Criterii de alegere ale depozitelor.........................................................................    12

CAPITOLUL II – FACTORI DE INFLUENTA ASUPRA STARII CALITATIV-CANTITATIVE A MARFURILOR IN PROCESUL DE DEPOZITARE-PASTRARE................................................................   15
2.1.  Factorii interni si externi  ce caracterizeaza spatiile de depozitare ...............   15
2.2. Influenta principalilor factori externi de natura fizico-chimica asupra marfurilor... 16
2.2.1. Temperatura.........................................................................................................    17
2.2.2. Umiditatea atmosferei........................................................................................    18
2.2.3. Circulatia S compoziTia chimicA a aerului.....................................................    20
2.2.4. RadiaTiile ..............................................................................................................   22
2.2.5. Agentii biologici....................................................................................................    22


CAPITOLUL 3 - PRINCIPALELE MODIFICARI  CALITATIVE ALE MARFURILOR IN CONDTII DE PASTRARE NECORESPUNZATOARE.............................................................................................    25

3.1. Modificarile de ordin fizic Ai fizico-mecanic ........................................................   25
3.2. Modificarile de ordin chimic ...................................................................................  26
3.3. Modificarile biochimice............................................................................................  26
3.4. Alte modificari...........................................................................................................   27

CAPITOLUL 4 – DEPOZITAREA SI PASTRAREA  MARFURILOR IN CADRUL SOCIETATII SC FEIT INTERNATIONAL ROMANIA SRL................................................................................    29

4.1. Prezentarea societatii comerciale......................................................................    29
4.2. Spatiile de depozitare ale   societatii feit international Romania    SRL.....    39
4.3. Conditii de pastrare a marfurilor in cadrul sc feit international Romania   SRL..... 48

Concluzii ..........................................................................................................................   58
 


 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.