Contabilitatea capitalului social si a primelor legate de capital

Lucrare licenta Contabilitate

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: oana mocanu

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 132 kb

S.C. Melcret Hunedoara S.A. produce si comercializeaza oteluri sub forma de produse laminate, forjate sau calibrate. Domeniul principal de activitate conform CAEN Rev2 este corespunzator grupei 241 a productia de metale feroase sub forme primare si feroaliaje, in cadrul diviziunii 24 a Industria metalurgica.Societatea comerciala Melcret Hunedoara S.A. s-a infiintat in conformitate cu prevederile Legii 15/1990, avand forma juridica de societate pe actiuni. Pana in luna martie 2005 denumirea societatii a fost COST S.A. Hunedoara. Societatea este inmatriculata la Registrul Comertului Dambovita sub numarul J15/284/1991, cod fiscal/ Cod Unic de inregistrare RO 913720.

Criza manifestata in anul 2009 in Romania a afectat profund piata de produse metalurgice interna in sensul scaderii majore a cererii de produse din otel si implicit mentinerea unui nivel scazut al preturilor pe tot parcursul anului. Totodata, preturile resurselor primare, indeosebi la fierul vechi, nu au avut acelasi trend de scadere comparativ cu pretul produselor metalurgice acesta mentinandu-se la o cotatie destul de mare cu efecte negative asupra rezultatului iar la fluide energetice s-au inregistrat cresteri de pret. Comprimarea excesiva a pietei interne, importurile de otel precum si necesitatea promovarii otelului pe piete externe au impus masuri suplimentare de strategie manageriala pentru reducerea costurilor si cresterea competitivitatii produselor. in acest context implementarea masurilor de reducere, monitorizarea costurilor a constituit o prioritate absoluta.

Astfel, in anul 2009 au fost finalizate lucrarile de investitii la cuptorul de incalzire din sectia LPMU care genereaza reducerea consumului de gaz metan. De asemenea, au fost puse in functiune, prin efort propriu, doua instalatii de racire dirijata in sectiile de laminare, care asigura reducerea costurilor pe tona de produs finit (pentru anumite sortimente de otel) cu peste 95 lei/to.

in anul 2009 s-a continuat procesul de asimilare al otelurilor speciale pe turnare continua, astfel ca incepand din ianuarie 2010 toate otelurile speciale sunt turnate continuu protejat, eliminandu-se integral din flux o procesare intermediara care genera o crestere a costurilor cu peste 300 lei/to. Au fost adoptate si masuri organizatorice de optimizare a fluxurilor de transport intern a materiei prime, asigurarea fluxurilor cu semifabricat cald si altele.

S.C. Melcret Hunedoara S.A. s-a impus pe piata ca furnizor de otel pentru sectorul constructii civile si industriale, constructii de masini, material rulant, utilaj petrolier, chimic si minier, industria de rulmenti. Societatea produce o gama diversificata de oteluri realizate conform standardelor nationale si internationale, in functie de cerintele beneficiarilor.S.C. Melcret Hunedoara S.A. are implementat/ certificat un sistem de management al calitatii certificate conform TUV ISO 9001/2008 de organismul de certificare TUV SUD.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: LicentaCONTABILITATEPrimelucrare de diplomaconstituire capital