Contabilitatea capitalurilor proprii

Lucrare licenta Contabilitate

Incarcat la data: 08 Aprilie 2010

Autor: Belegan Alexandra

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 110 kb

Contabilitatea romaneasca a parcurs in ultimul timp o serie de etape, mai mult sau mai putin edificatoare pentru racordarea ei la sistemele contabile utilizate pe scara internationala. Daca pana in 1995 ea s-a raliat la tendintele mondiale de armonizare, convergenta sau conformitate, incepand cu anul 2006 se aplica reglementari contabile conforme cu Directivele Contabile Europene (directiva a IV – a, a VII- a si a VIII-a).


Reglementarile in cauza pentru entitatile economice sunt obligatorii pentru acestea si sunt cuprinse in OMFP nr. 1752 / 2005 si anexa la acest ordin.


Informatia si indeosebi informatia economica este astazi prezenta in toate domeniile de activitate, fiind un element indispensabil al progresului.


Realitatile societatii moderne ne arata ca odata cu dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate al acesteia, trebuie sa se dezvolte corespunzator, ca arie, continut si operativitate si informatia economica, pentru ca ea sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor, sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a entitatilor si rezultatele activitatii economico – financiare. Informatia contabila este indispensabila avand in vedere riscurile la care este supus agentul economic in conditiile economiei de piata.


Investitorii prezenti, o parte din utilizatorii informatiei, se folosesc de informatiile contabile, in dorinta de a-si maximiza remunerarea capitalului deja investit, respectiv de a influenta deciziile entitatii si de a face noi plasamente. Investitorii potentiali folosesc informatia contabila pentru a-si fundamenta decizia de a investi sau nu, in viitor.


Scopul prezentei lucrari este de a aduce la cunostinta importanta capitalului la infiintarea unei societati si de a face o prezentare cat mai amanuntita a capitalului social, a primelor de capital, rezervelor, actiunilor proprii, rezultatului reportat, arezultatului exercitiului,  si de a trasa, cat se poate de elocvent, rolul pe care acestea il au in cadrul unei intreprinderi.


In primul rand, am incercat o delimitare conceptuala a capitalurilor proprii, ajungand apoi gradual la aspectele practice de la nivelul entitatii analizate, prezentate in studiul de caz.


Capitalul reprezinta sursa de provenienta a activelor unei intreprinderi. Acesta este de doua feluri: capital propriu si capital strain. Cu ajutorul lor, societatea isi procura mijloacele economice necesare: utilaje, cladiri, mijloace de transport, stocuri de materii prime si materiale, obiecte de inventar, marfuri etc.


Capitalul propriu impreuna cu capitalul strain formeaza capitalul permanent.


    
Capitalul propriu reprezinta interesul rezidual al actionarilor sau asociatilor in activele unei intreprinderi dupa deducerea tuturor datoriilor acesteia. Se observa ca marimea capitalului, in ansamblul sau, este dependenta de evaluarea activelor si datoriilor.Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATElucrare de licentacapitaluri proprii