Contabilitatea de gestiune la SC Caloni SA

Lucrare licenta Contabilitate

Incarcat la data: 09 Martie 2012

Autor: Baboi georgiana

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 79

Tip fisier: zip

Marime fisier: 125 kb

Intr-o viziune moderna, contabilitatea poate fi considerata o activitate practica desfasurata de profesionisti, avand rolul de a furniza informatii cantitative, preponderent de natura financiara, referitoare la entitati economice si care urmeaza a fi utilizate in luarea deciziilor economice. Aceasta practica are o istorie multiseculara, izvorata din nevoia omului de a-si construi mediul economic. Ea a devenit astazi apanajul unor specialisti care activeaza in organisme profesionale nationale si internationale, iar disciplina contabilitatii este un domeniu stiintific care ofera camp de cercetare oamenilor de stiinta.

Tranzitia tarii noastre spre economia de piata a impus adaptari corespunzatoare in organizarea si conducerea contabilitatii agentilor economici. Procesul modernizarii contabilitatii romanesti a presupus aderarea la normele contabile internationale, europene si insusirea experientei contabile a tarilor cu traditie in economia de piata. in acest sens, tara noastra a adoptat “Legea contabilitatii” nr.82/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 48/2005.

In baza acestei legi Ministerul Finantelor a elaborat ulterior Regulamentul de aplicare a Legii contabilitatii, un plan de conturi general, modelele registrelor, bilanturilor contabile si formularelor comune privind activitatea financiara si contabila, precum si normele metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora.

Normalizarea contabilitatii a aparut din nevoia de convergenta si uniformitate in contabilitate. In acest sens, s-au elaborat terminologii unitare si principii contabile generale,  s-au definit informatiile prezentate in documentele de sinteza, s-au stabilit schemele si metodele de prezentare a informatiilor in documentele de sinteza si s-a elaborat planul de conturi general.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATElucrare de licentalicenta contabilitate