SPECIFICUL CONTABILITĂŢII DECONTĂRILOR CU PERSONALUL, ASIGURĂRILE ŞI PROTECŢIA SOCIALĂ

Lucrare licenta Contabilitate

Incarcat la data: 20 Decembrie 2010

Autor: tulei constantin

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 105

Tip fisier: zip

Marime fisier: 193 kb

1.1. Conceptul de salariu si structura drepturilor salariale
Forma in care muncitorii participa la repartitia valorii nou create in intreprinderi este salariul. intrucat marirea salariului este in functie de timpul lucrat de muncitori, iar salariul este platit dupa ce forta de munca a functionat, se creeaza aparenta ca el reprezinta pretul muncii muncitorului, echivalentul intregii valori nou create de muncitor.


Muncitorul vinde pe piata muncii nu munca, ci forta sa de munca. Munca este creatoare de valoare, dar ea insasi nu are valoare si nici pret. In primul rand, pe piata muncitorul nu vinde intreprinzatorului munca, aceasta nefiind materializata si neexistand decat in cadrul procesului de productie. El vinde doar capacitatea de a munci, adica forta de munca.     

                                            
In al doilea rand, daca muncitorul ar vinde intreprinzatorului munca atunci ar trebui sa o schimbe pe o valoare egala. Daca lucrurile s-ar petrece astfel, atunci ar disparea produsul net, ceea ce ar face imposibila acumularea si dezvoltarea in continuare a productiei.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEsalariulucrare de diploma