Cercetarea criminalistica a falsului in documente

Lucrare licenta Criminalistica

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: Lungu Constantin

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 104

Tip fisier: zip

Marime fisier: 102 kb

Fara indoiala, documentele, reprezinta un capitol important in istoria de milenii a omenirii. De-a lungul vremurilor documentele apar ca inscrisuri cu insemnatate considerabila. Cu toate ca nivelul cultural de dezvoltare a omenirii in prezent este destul de inalt, falsificarea inscrisurilor e o problema actuala. Deseori, pentru satisfacerea cerintelor, unele persoane recurg la falsificarea documentelor de tot  felul. in prezent se observa o crestere a numarului cazurilor de falsificare conpleta sau partiala a actelor. Falsul devine mai perfect. Este de mentionat, ca activitatea de falsificare tot mai des are un caracter international.

Orisice documente fiind falsificate de cetateni ai Republicii Moldova, straini sau apatrizi prezinta un grad ridicat de pericol social. Apare pregnanta necesitatea sporirii eforturilor pentru prevenirea si combaterea eficienta a acestor fapte antisociale. Din aceasta cauza si este necesar a studia tema data.

Ştiinta si tehnica, care a dat posibilitate de a folosi sau chiar a procura aparate de copiat si multiplicat, contribuie la faptul ca  numarul documentelor falsificate sa fie in crestere, la faptul ca  falsificarile  sa fie tot mai greu de depistat sau de nedeosebit de actele eliberate de organele competente.

Marimea pagubei aduse societatii este si ea in crestere, atit tinind seama de continutul falsului, cit si deoarece la modificarea documentelor se apeleaza tot mai des.

Cercetarea criminalistica a documentelor ca parte integranta a criminalisticii trebuie sa raspunda la cerintile perioadei contemporane – integrare strinsa a stiintei si industriei.

Lupta cu falsificatorii v-a contribui la crearea statului pe care toti i-l dorim, numit – de drept. Crearea statului de drept inseamna lichidarea incalcarilor de drept, criminalitatii, inlaturarea tuturor cauzelor datorita carora apare criminalitatea. in asa stat nu trebuie sa fie loc pentru incalcarile de drept sau lege si alte acte subordonate lor.

Cuprins:

Introducere..............................................................................................................   
   
Capitolul I.
Document – sursa de proba si obiect de cercetare criminalistica………..............   
   
1.    Notiunea, obiectul si sarcinile cercetarii documentelor...................................   
2.    Clasificarea documentelor................................................................................   
3.    Examinarea prealabila a documentelor.............................................................   
       
Capitolul II.
Modurile de falsificare a documentelor si metodele stabilirii falsului in aceasta sursa de proba........................................................................................................   
       
1.
2.    Notiuni generale privind falsul in documente..................................................
Stabilirea falsului in documente executat prin inlaturare.................................   
3.    Stabilirea falsului in documente executat prin adaugire sau refacere de text...   
4.    Procedeele de cercetare a documentelor acoperite cu cerneala ori alte substante...........................................................................................................   
5.    Examinarea rechizitelor documentului si a textelor dactilografiate..................   
6.    Tactica dispunerii expertizei tehnico-criminalistice a documentelor................   
       
Concluzii..................................................................................................................   
Anexe   
Bibliografie   
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDiplomainfractiuni de falscercetare de marketingburse licenta