JUDECATA IN FATA INSTANTEI DE FOND – ETAPA SCRISA

Lucrare licenta Drept

Incarcat la data: 22 Decembrie 2010

Autor: comenzilucrari

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 73

Tip fisier: zip

Marime fisier: 134 kb

Activitatea de judecata desfasurata de instantele judecatoresti materializeaza actul de justitie si reprezinta una din formele de realizare a puterii judecatoresti constand in solutionarea pricinilor civile si penale .

Aceasta functie a puterii judecatoresti este realizata in statul de drept potrivit prevederilor art.125 din Constitutia Romaniei “prin Curtea Suprema  de Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege” si anume: judecatoriile, tribunalele si curtile de apel.Privita in ambele sale ipostaze, ca sistem al instantelor judecatoresti si ca activitate desfasurata de acestea, justitia confera substanta vointei si intereselor de stat, atat ca o componenta, dar si ca o realizare a puterii autoritatii judecatoresti.

Procesul civil este tocmai activitatea pe care o desfasoara instantele judecatoresti competente pentru rezolvarea conflictelor de interese ivite in circuitul civil. El serveste ca forma speciala a influentarii sociale si constrangerii  juridice, la valorificarea in concret a dreptului subiectiv incalcat si, prin aceasta, la restabilirea ordinii de drept incalcate.
Procesul civil este activitatea pe care o desfasoara instantele, partile, alte persoane sau organe care participa la judecata in scopul realizarii sau stabilirii drepturilor si intereselor deduse judecatii si executarii silite a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii conform procedurii stabilite de lege.  

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTFACULTATEPROIECTINSTANTA