Riscuri si amenintari la adresa securitatii interne si internationale

Lucrare licenta Drept

Incarcat la data: 02 Iunie 2011

Autor: viviana

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 40

Tip fisier: rar

Marime fisier: 44262 kb

inceputul noului secol si mileniu coincide cu cel al unei noi ere in politica internationala, in care economia si securitatea vor ocupa locul central in determinarea evolutiei lumii viitoare si a ordinii internationale.

Riscurile, amenintarile si pericolele la adresa securitatii statelor, implicit a Romaniei, sunt potentate de vulnerabilitatile interne ale acestora si de fenomenele asociate globalizarii, dintre care cele mai periculoase sunt proliferarea crimei organizate si a extremismului. Una dintre cele mai virulente forme asociative de manifestare a acestora o reprezinta terorismul.

Modul de actiune asimetric al organizatiilor teroriste, nerespectarea nici unui fel de reguli sau norme de drept al conflictelor armate, ale dreptului international sau cel putin al unor norme de etica si morala dictate de asumarea unor valori general-umane acceptate de lumea civilizata micsoreaza gradul de predictibilitate al actiunilor acestora si in consecinta determina cresterea periculozitatii actiunilor teroriste si le mareste eficienta in mod corespunzator.
   

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTLicentaLUCRAREsecuritate interna