Consideratii privind perfectionarea etapelor fazei de aparare la grupa de varsta 16-18 ani

Lucrare licenta Educatie fizica si sport

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: jurja calin

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 86

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3113 kb

Jocul de fotbal este un fenomen social de suprastructura internationala care obliga pe toti participantii respectiv pe toate scolile nationale sau echipele de club sa se intreaca in conditii egale indiferent de locul de pe glob, de sistemele politice, religioase, culoare sau rasa demonstrand ca fotbalul este international in continutul sau specific.
 
Metodele de perfectionare si dezvoltare a viitorilor fotbalisti nu sunt deloc omogene, iar practica ne invata ca un campion e doar foarte rar fructul unei scoli rigide sau al unei indrumari instructive. Totusi, o distributie justa a activitatii de antrenament, care sa raspunda principiilor si regulilor de natura biologica si psihologica, nu poate sa fie decat benefica marii mase de copii si juniori. Apararea a ajuns sa fie cea mai importanta in jocul de fotbal chiar daca nu este cea mai spectaculoasa.

In fotbalul actual defensiva a ajuns sa castige chiar meciuri nu doar sa tina scorul la 0 pentru echipa adversa, prin dezvoltarea jucatorilor de a actiona in mai multe zone ale terenului cu un caracter multifunctional.  Avem ca modele pe Chivu, Sergio Ramos, Daniel Alves, Patrice Evra,  jucatori polivalenti care pot sa decida un meci.
Momentul defensiv in jocul actual reprezinta o stare de spirit permanenta a tuturor jucatorilor, care este activa si in fata atacului propriu. Activitatea jucatorilor prin concentrare, atentie si responsabilitate crescuta, este consecinta evolutiei jocului in general, a unei noi atitudini si mentalitati privind lupta pentru victorie si suprematie, este rezultatul noilor idei tactice interprinse de echipe in atac.

Conceptia defensiva actuala, ca raspuns la varietatea solutiilor ofensive, se caracterizeaza printr-o organizare si functionare mult mai exacta decat a atacului, fiind in masura sa contracareze in cea mai mare masura actiunile acestuia. Urmarind in primul rand sa nu piarda jocul, echipele manifesta organizarea echilibrata, cu siguranta maxima in orce moment, la care participa jucatorii de camp. Prezenta activa si responsabila a acestora in aparare , recuperare si atac a impus o pregatire complexa, la nivelul fazelor si solicitarilor din timpul jocului. Arsenalul tehnico-tactic al aparatorilor a crescut simtitor in ultimii ani, tinzand sa atinga  astfel cotele jucatorului polivalent. A aparut in aceste conditii jucatorul aparator in functia de baza si foarte bun  constructor sau chiar finalizator, in functia secundara.(NETA, A., 2005, pag 213).
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.