Studiu privind metodica invatarii si perfectionarii cerintelor tactice de baza specifice mijlocasului ofensiv la grupa 12-14 ani in jocul de fotbal

Lucrare licenta Educatie fizica si sport

Incarcat la data: 13 Ianuarie 2010

Autor: jurja calin

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 74

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3668 kb

Jocul de fotbal este un fenomen social de suprastructura internationala care obliga pe toti participantii respectiv pe toate scolile nationale sau echipele de club sa se intreaca in conditii egale indiferent de locul de pe glob, de sistemele politice, religioase, culoare sau rasa demonstrand ca fotbalul este international in continutul sau specific.
 Metodele de instruire si dezvoltare a tinerilor fotbalisti nu sunt deloc omogene, iar practica ne invata ca un campion e doar foarte rar fructul unei scoli rigide sau al unei indrumari instructive. Totusi, o distributie justa a activitatii de antrenament, care sa raspunda principiilor si regulilor de natura biologica si psihologica, nu poate sa fie decat benefica marii mase de copii si juniori. Şi aceasta face parte din functia sociala a sportului. Jucatorul extraordinar ca Hagi, Ronaldo, Platini, Pele, campionul, se va manifesta si se va dezvolta oricum, uneori chiar fara interventia antrenorului.

Studiu - munca intelectuala sustinuta depusa in vederea insusirii de cunostinte temeinice intr-un anumit domeniu ( DEX 1998, pag.1030 )

Metodica  - parte a didacticii generale care studiaza principiile, metodele si formele de predare adaptate specificului fiecarui obiect de invatamant ( DEX 1998, pag.626 )

Invatare  - actiunea de a invata: a transmite cuiva cunostinte si deprinderi dintr-un domeniu oarecare; a dobandi cunostinte prin studiu, a ajunge prin munca sistematica sa cunosti o meserie, o arta, o limba etc; a initia pe cineva intr-o meserie, stiinta, arta etc.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.