Finantele intreprinderii - analiza si functionare

Lucrare licenta Finante

Incarcat la data: 22 Noiembrie 2010

Autor: Tira Alina

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 36

Tip fisier: zip

Marime fisier: 756 kb

Teoria financiara se imparte in 3 compartimente mari: Finante publice – studiaza modul de formare si repartizare a fondurilor banesti aflate la dispozitia organelor de administrare publica. Finantele intreprinderii – studiaza modul de formare si utilizare a fondurilor banesti aflate la dispozitia agentilor economici.
    
Finantele individuale – analizeaza modul de formare si investire a banilor persoanelor private (populatia)
Toate aceste 3 forme de manifestare se afla intr-o interactiune continua deoarece populatia platind impozite contribuie la formarea veniturilor finantelor publice, intreprinderile prin salarii si impozite iarasi contribuie la formarea veniturilor publice si venituri personale, iar bugetul de stat prin functia lui de repartitie contribuie la formarea veniturilor intreprinderii si populatiei.
           
Finantele intreprinderii cuprind relatiile economice care apar in procesul formarii si distribuirii resurselor financiare aflate la dispozitia intreprinderii in scopul obtinerii profitului maxim. Domeniul de studiu al finantelor intreprinderii sunt banii si relatiile care apar in momentul utilizarii si castigarii banilor, cat si toate formele pe care banii le pot lua in procesul circulatiei lor  (bani, materie prima, materie in curs de executie, produse finite, creante, bani).
           
Rolul finantelor intreprinderii este legat de argumentarea diferitor variante de decizii de investire si finantare, asigurarea utilizarii eficiente a resurselor intreprinderii, determinarea exacta a necesarului de resurse materiale si financiare si procurarea lor la cel mai mic pret reprezinta responsabilitatile de baza a gestiunii financiare in cadrul intreprinderii.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEIntreprinderelucrare de licenta