Impozite si taxe locale; studiu de caz - Primaria Municipiului Constanta

Lucrare licenta Finante

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2011

Autor: Carolina Petrovici

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 453 kb

Viata curenta a oamenilor presupune satisfacerea atat a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pietei ( hrana, imbracaminte, adapost) cat si a nevoilor sociale care sunt furnizate de autoritatile publice pe seama unor activitati vizand asigurarea apararii nationale, ordinea publica, protectie sociala, mentinerea echilibrului ecologic, asistenta sanitara , educatie etc.


Finantele publice constituie o componenta de mare importanta a vietii social-economice a fiecarei tari, iar impactul lor asupra economiei nationale are conotatii atat in proportiile redistribuirii PIB cat si modul concret de realizare a acestui proces.


In societatea contemporana, in conditiile revolutiei tehnico-stiintifice raspunderea sociala a omului primeste o semnificatie deosebita. Raspunderea sociala se refera la comportamentul pe care il aleg membrii societatii din multiple variante posibile in cadrul determinismului social. Acesta presupune o atitudine constienta intr-un comportament care corespunde cerintelor, necesitatilor sociale obiective, atitudine ce rezulta dintr-o hotarare , act de constiinta si vointa a individului.


Problemele fiscale joaca un rol esential in economia de piata. in acest context, impozitul constituie un instrument cu caracter istoric si cu implicatii asupra sferei economico-sociale, fiind intotdeauna un mijloc traditional de consituire a veniturilor statului.

 

Lucrarea cuprinde notiuni generale despre sistemul impozitelor si taxelor locale cu clasificarea impozitelor si taxelor, organizarea si functionarea Primariei Constanta, elaborarea si aprobarea proiectelor de bugete locale, structura si evolutia principalelor categorii de venituri bugetare la Primaria Constanta in perioada 2006-2008, asezarea si impunerea taxelor si impozitelor locale, concluzii si propunerii.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEPUBLICEGESTIUNE