Lucrare de licenta - Tehnica Bancara

Lucrare licenta Finante

Incarcat la data: 15 Noiembrie 2009

Autor: Andreea Silvia

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 68

Tip fisier: zip

Marime fisier: 114 kb

MODUL DE ORGANIZARE A SOCIETATILOR BANCARE


A. Statutul juridic

Povestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj.


Banca TRANSILVANIA S.A., s-a infiintat ca societate bancara in baza Contractului de societate autentificat la Notariatul de Stat Judetean Cluj sub nr. 26.488/13.12.1993, a sentintei judecatoresti nr. 3412/SC/ 1993 emisa de catre Judecatoria Cluj – Napoca, precum si a Avizului suspensiv emis de BNR cu nr. 3/1901/20.10.1993. Banca este inregistrata in registrul bancar sub numarul RB-PJR-12-019/18.02.1999 la Oficiul Registrului Comertului Cluj sub numarul J12/4155/1993, detine codul unic de inregistrare nr. 5022670 si functioneaza in baza Avizului definitiv emis de BNR sub nr. III/339/ din 28.01.1994. 


Denumirea bancii este BANCA TRANSILVANIA - S.A. in toate documentele, publicatiile, anunturile si alte asemenea acte emanate de la Banca catre terti se va inscrie in antet : denumirea BANCA TRANSILVANIA S.A., valoarea capitalului social, codul unic de inregistrare, sigla bancii si adresa sediului central. Sediul central al Bancii se afla in Cluj-Napoca, Str. George Baritiu nr. 8.


Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. in anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din România, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a insemnat recunoasterea valorii sale pe piata si a transparentei actiunilor bancii.


Banca Transilvania este azi una dintre cele mai importante institutii financiar – bancare din Romania, aflata in top 5 si una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. O prioritate a activitatii sale este perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, asa incât calitatea sa fie cea care face diferenta.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.