FINLANDA

Lucrare licenta Istorie

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Adascalitei Virgil

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 176

Tip fisier: zip

Marime fisier: 292 kb

Finlanda, pentru multi oameni, reprezinta o tara indepartata, situata la limitele civilizatiei europene, oarecum exotica, care nu a suscitat atentia istoriografiei europene pentru o indelungata perioada de timp. Evenimentele din toamna anului 1939-primavara anului 1940 aveau sa o aduca in atentia constiintei europene si a lumii internationale, scotand-o din conul de umbra in care se aflase pana atunci.


Acesta este unul din motivele pentru care studiul  meu s-a oprit asupra acestei mici perioade istorice. Daca istoriografia europeana si nord-americana au tratat pe larg acest subiect, Razboiul de iarna este practic inexistent in literatura de specialitate romaneasca. O explicatie o poate reprezenta si perioada comunista a statului roman, perioada in care tutela sovietica si-a lasat amprenta si asupra istoriografiei noastre. Razboiul de iarna a reprezentat o pata de rusine si de umilinta pe obrazul istoriei militare a statului sovietic, o rana care nu trebuie scormonita de nici o analiza istorica.


Numar de pagini: 176

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diplomalucrari diploma