Biblioteca studenteasca Descarca o lucrare de licenta     Castiga cu lucrarea ta de licenta     Lucrarile tale
 
 

Joseph Conrad - romanele depersonalizarii si romanele distrugerii

Lucrare licenta Engleza

0 stele

1221 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Lucrare licenta Engleza
Numar pagini: 0
Autor: Smarty Adrian
Adaugat: 19 feb 2014
10 + TVA
Comanda acum
Comenteaza

Romanele depersonalizarii scrise de Joseph Conrad sunt: LORD JIM, INIMA INTUNERICULUI iar romanele distrugerii sunt NOSTROMO, UN PROSCRIS AL INSULELOR.


Confruntarea dintre generatii era unul din subiectele preferate ale lui Joseph Conrad. Preocuparea estetica si si psihologica a lui Crane este individualitatea prinsa in mecanismul colectiv.
Romanele depersonalizarii se refera la acele cazuri cand colonistul - omul modern, exponentul universului Euro-American- isi pierde individualizatea sub influenta celui pe care incearca sa il colonizeze-primitivul, exponenetul universului asiatic sau african, si devine un individ tragic depersonalizat.


Romanele distrugerii sunt despre anti-colonialism in care omul modern anihileaza universul arhaic si conduce simbolic la distrugerea spiritului arhetipal.
Conrad l-a intalnit pe Marlow intr-o statiune. Personajul Marlow este Alter Ego-ul lui Conrad.
Conrad este un pictor al abisului moral si al intereselor materiale: aurul in NEBUNIA LUI ALMAYER, argintul in NOSTROMO, fildesul in NEGRUL DE PE NARCIS.


Eroii lui Conrad sunt mari singuratici si chiar egoisti dar ei demostreaza necesitatea solidaritatii si fraternitatii prin destinul lor. In opinia lui Conrad cel mai mare defect al omului este lipsa de loialitate, tradarea - in forma cea mai inalta. Se aseamana cu Herman Melville, cel care a scris MOBY DICK.
Scriitorul omniscient - cel care le stie pe toate- este prezent in NEBUNIA LUI ALMAYER.
Tema culturala este predominanta in opera lui Conrad.


Lord Jim este un personaj romantic. Eroul isi ispaseste pacatele trecutului, dandu-si viata pentru semeni. Lord Jim este despre eroism si puritate morala.
Atrocitatile la care a luat parte in Statul Liber Congo in 1889 sunt relatate de Conrad in INIMA INTUNERICULUI.
NOSTROMO relateaza o poveste de dragoste dezastruoasa care l-a facut sa calatoreasca in Columbia, este un roman al distrugerii.


Tragediile sunt Conrad sunt fie hibriste, fie politice. In prmul caz avem de a face cu eroi ahabieni, dupa modelul lui AHAB din MOBY DICK care isi provoaca propriile limite si apoi sunt striviti de acestea. Conrad prefera marea pentru a ilustra situatiile limita. Confruntarea cu marea releva caracterul uman. Aceste exepriente-limita arata caracterul profun uman, chiar si cand individul se prabuseste din cauza hybris-ului sau.

TABLE OF CONTENTS

Introduction………………………………………………………………………............2
Chapter I. Joseph Conrad’s life and work…………………………………………......9
I.1. Joseph Conrad’s life…………………………………………………………………9
I.2. Joseph Conrad’s work……………………………………………………………..12
Chapter II. From the novels of depersonalization to the novels of destruction…….25
II.1. The novels of depersonalization……...…………………………………………..25
Conclusions………………………………………………………………………..page 48
Bibliography………………………………………………………………………page 5010€
Cumpara Joseph Conrad - romanele depersonalizarii si romanele distrugerii cu 10 euro + TVA (SMS) sau 48 Ron (Card) . Pentru a plati, introdu sau confirma datele de mai jos:
Modalitate de plata:  
SMS      Card
Numarul tau de telefon:
 
 
Apasarea butonului "Confirma" presupune acceptarea Termenilor si conditiilor
 
 
Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
 

Va recomandam

Din aceeasi categorie

 

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
Castiga cu lucrarea ta de licenta
 
 

Categorii recomandate


 
 
Categorii