COMPONENTA MITOLOGICA A VOCABULARULUI ROMANESC

Lucrare licenta Limba Romana

Incarcat la data: 06 Noiembrie 2009

Autor: Claudiu Baltazar

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 62

Tip fisier: zip

Marime fisier: 84 kb

Studierea credintelor populare este deosebit de importanta pentru elucidarea unor probleme legate de existenta unui popor, pentru  istorie si etnografie, intrucat ele pot furniza date referitoare la etnogeneza, la relatiile dintre popoare. Se poate stabili o stransa legatura si intre studiul credintelor populare si istoria limbii unui popor, mai ales in cazul mitologiei, unde materialul lingvistic este o oglindire foarte fidela a continutului pe care il exprima si a evolutiei acestuia.


In lucrarea mea voi cerceta etimologiile numelor personajelor din mitologia romana si a unor personaje din calendarul popular, sfinti ai Bisericii Ortodoxe care au capatat atributele unor stravechi divinitati autohtone ale naturii, personaje pe care le voi numi figuri mitico-religioase.


Scopul principal al lucrarii este de a vedea in ce masura etimologia numelor reflecta originea personajelor mitice din folclorul romanesc (daca acestea au intrat o data cu numele in credintele noastre populare, daca denumirea a fost preluata pentru o straveche fiinta fantastica,  sau daca atat aceasta, cat si numele ei sunt autohtone sau mostenite) si care este legatura dintre nume si fiinta numita prin el.
 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: componenta investitionalaumorul romanesclucrare de disertatie