REITERAREA MITULUI ANTIC IN TEATRUL FRANCEZ INTERBELIC

Lucrare licenta Limba Romana

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Marina Raducanu

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 74

Tip fisier: zip

Marime fisier: 77 kb

Cultura europeana nu a incetat sa se defineasca in relatia ei cu mitul; secolul nostru aduce o redimensionare a raportului cultura-mit, respectiv literatura-mit, pentru conturarea careia se impune o privire retrospectiva, in scopul analizei traditiei mitice si a modului in care aceasta se prelungeste in cultura actuala.


Mai intai, trebuie eliminata o prejudecata in perceperea mitului: acesta nu este legenda, povestire a unor evenimente fabuloase, "o poveste fabuloasa, de origine populara si nerationala"; mitul se constituie chiar in mentalul societatilor primitive, in echivalentul unei teologii sau filozofii in stare frusta. El reprezinta prima cunoastere despre sine a omului si despre ceea ce-l inconjoara. Demersul lui Georges Gusdorf in lucrarea sa, Mit si metafizica  arunca lumina asupra mitului incipient, din ceea ce autorul numeste "o preistorie a filozofiei" , care presupune atat o constiinta mitica, structura a fiintarii in univers, cat si o experienta mitica.


Numar de pagini: 74

 

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diplomalucrari diploma