VINOVATIE SI RESPONSABILITATE IN GRECIA ANTICA

Lucrare licenta Limba Romana

Incarcat la data: 28 Octombrie 2009

Autor: Selaru Virginia

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 54

Tip fisier: zip

Marime fisier: 61 kb

A vorbi despre destin ca despre singura forta care determina actiunile omenesti inseamna a ne raporta la un termen care contrariaza si limiteaza conditia umana. Destinul vine in paralel cu reactia zeilor, insa este mai presus de oameni si de zei. El reprezinta “forta cea mare”, in fata careia si zeii se pleaca, dar, in definitiv, nu este singura forta.


In Geneza imaginea aparitiei omului este strans legata de crearea acestuia dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Aceeasi idee se intalneste si in teoria despre creatia universului la vechii greci, imagine despre care vorbeste Ovidius in Metamorfoze: “S-a nascut omul, fie ca l-a creat din samanta divina acel facator al lucrurilor si obarsie a unei lumi mai bune, fie ca lutul proaspat si de curand despartit de inaltul eter pastra in sine semintele cerului cu care era inrudit, lut pe care fiul lui Japet, dupa ce l-a amestecat cu apa de rau, l-a plasmuit dupa chipul zeilor care carmuiesc toate.” Fiinta divina poseda, deci, perfectiunea, finta umana este doar o copie a ei, insa ceva divin exista si in lume, cum ceva lumesc exista si in divinitati.


Numar de pagini: 54

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: lucrari licentalucrari de diploma