Managementul riscului la intreprindere

Lucrare licenta Management

Incarcat la data: 24 Septembrie 2010

Autor: tomasevschi zina

Pret: 10 € + TVA

Numar pagini: 92

Tip fisier: zip

Marime fisier: 858 kb

Am ales a studia si a analiza pentru teza de licenta tema „Managementul riscului la intreprindere” din considerentul ca tema data este foarte actuala si importanta. Structura si continutul tezei: tinind cont de scopul si sarcinile cercetarii a fost determinata urmatoarea structura a tezei: introducere, trei capitole, concluzii si recomandari, bibliografie,  anexe.In introducere, este argumentata actualitatea temei de cercetare, necesitatea, importanta si gradul de studiere. Este formulat scopul si sarcinile cercetarii, sunt prezentate domeniul si obiectul cercetarii, elementele de noutate stiintifica, este redata semnificatia teoretica.


    
Capitolul I: Managementul riscurilor intreprinderii – pune in evidenta evolutia notiunii de risc, ofera o analiza a abordarii contemporane a notiunii de risc in activitatea economica. Sunt prezentate criteriile de clasificare a riscului, utilizate in teoria si practica. Sunt analizate principiile de evaluare a riscului si este prezentata organizarea procesului de dirijare a riscului in cadrul intreprinderii.


    
Capitolul II: Analiza  economico-financiara  si  caracteristica  generala  a  intreprinderii  S.A.  „InLaC” – in acest capitol este prezentat pe scurt istoricul si caracteristica intreprinderii S.A. „InLaC”, se efectueaza analiza economico – financiara a intreprinderii,unde se analizeaza in dinamica indicatorii economico – financiari de baza.


    
Capitolul III: Masuri  cu  privire  la   reducerea riscurilor  de  antreprenoriat - prezinta  evaluarea  riscurilor in activitatea intreprinderii si anume a riscului operational,financiar si de faliment precum  si masuri de reducere a riscului  operational.Atit dintr-o perspectiva teoretica, cit si direct aplicativa, o serie de evenimente recente au dat nastere unui interes crescind pentru domeniul managementului riscului,deci in continuare vom incerca prezentarea notiunii de risc, metodele de evaluare si diminuare a unor tipuri de riscuri.


Introducere


    
Riscul a reprezentat,de-a lungul istoriei in general,si al istoriei economiei,in special,una dintre cele mai fascinante teme de investigare si cercetare,cu toate ca primele rezultate consistente in privinta intelegerii,evaluarii si gestiunii lui au aparut de abia in epoca iluminismului,de la sfarsitul secolului XVII si inceputul secolului XVIII.De fapt,instrumentele utilizate astazi in domeniul managementului riscului si al analizei decizionale in conditii de incertitudine isi au radacinile in dezvoltarile teoretice cuprinse intre 1654 si 1760,cu o exceptie remarcabila.Aceasta exceptie are in vedere elaborarea in anii ’50 ai secolului trecut a teoriei moderne a portofoliului de catre Harry Markowitz,laureat al premiului nobel in 1990.

Descarca lucrarea cu 10 € + TVA

Introdu corect adresa ta de e-mail. Pe aceasta adresa vei primi link-ul de unde vei putea descarca lucrarea.
Apasarea butonului "Cumpara" presupune acceptarea termenilor si conditiilor.

Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Alti utilizatori au mai cautat: MANAGEMENTIntreprinderelucrare de licenta